Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın Bapsı, acil durumlarda kuruluşdan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve adam hayatını yapı taşı alan, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.
Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz yüce mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara akla yatkın halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.
Fonksiyonel başüstüneğu denli tezyinî layihamlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, acil çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine muvafık olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri bâtınermektedir.
Bu doğrultuda mevki de görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine makul bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan karıneriye kolay girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın baplarının üretim amacı kişioğlu sağlığını yangın ve esrar kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara usturuplu şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın bapsı, dışarı harbi açılacak yangın kapısı şekilde kullanılır.
Binalarda kâin yangın kapıları ve asıl bapların huzurı esna yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.
Kaplamalarda kullanılan düşük Yangın Kapısı maliyetli epoksi polyester toz boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve giderek solmalarına vesile olabilir.
Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile Yangın Kapısı de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli başlı bir ısıya denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanoğluın hariçya çıkmasını katkısızlayana denli dayanması çok önemlidir.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan rafine malzeme kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı dâhilin sac kalınlığı 1.0 mm yahut daha yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara keşfetmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.